Vegledertur
Vi ble en gruppe på ialt 8 og dro fra de Heibergske samlinger på Kaupanger og opp til Bjørkestølen hvor vi satte opp leir for to dager. Her sto den på veldig mye kos, go mat og fantastisk fint vær og flott utsigt.
![]() |
Utsikt fra Storhogen mot Bleia (1717) |
I dette innlegg vil jeg skrive litt om å nyte de små ting på tur og gi seg tid til å skru ned tempoet å bare nyte omgivelserne man er i, for det var der god mulighet for på denne tur.
Temaet for turen gikk veldig mye i mat og go utsikt. Vi hadde leir på samme plass begge nætter, og fikk lagd til både kokegrop og sjusteinsovn.
I kokegropen lagde vi to lammelår, så var godt krydret med diverse. Vi pakket lårene inn i sølvfolie, la dem i jorden, og tre timer hadde der sket en magisk forvandling.
Dagen etter var det sjusteinsovn som var opplegget. Her ble det laks og masse grønsakker pakket i folie og inn i ovnen! Resultatet ble fantastisk!
![]() |
Kokegropen jobber |
Hadde vi stekt laksen derhjemme, hadde vi ikke trengt å gå 500 meter i motbakke med flate stein til ovnen, ikke trengt å få de tunge stein til å stå uten å rase sammen, og igjen ikke trengt å fyrer et nok så krevende bål under ovnen.
Det jeg vil frem til er at når du sliter litt ekstra for maten, da blir nytelsen så
utrolig mye bedre.
![]() |
Resultatet av 3 timer i kokegrop |
I tillegg hadde vi utrolig fint vær andre dagen, og frokosten med utsikt mot frostbelagte Bleia (1717) samt panorama utsikten fra toppen av Storhaugen (1169) med 100% skyfritt var totalt oppslugende.
Å ikke ha travelt å bare kunne nyte utsikten var helt perfekt på en sånn tur!
![]() |
Sjusteinsovn |
Se flere bilder fra turen her
Kilder:
Svensen, Henrik, Bergtatt: fjellenes historie og fascinasjonen for det opphøyde, (2012, Oslo, Aschehoug forlag)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar